Memur-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel BaÅŸkanı Tonbul, Türkiye’nin büyüme ve geliÅŸme yolculuÄŸuna iliÅŸkin sessiz devrimleri bitirmek ve Yeniden Büyük Türkiye yolculuÄŸunu kesintiye uÄŸratmaya yönelik eylem ve giriÅŸimleri püskürtmede aktif rol aldık. Millet iradesine ipotek koymak isteyenlere asla geçit vermedik” dedi.
Memur-Sen "Öncü Medeniyet, Güçlü Sendika, Büyük Türkiye" sloganıyla 81 ilde düzenlenen 'İl BuluÅŸmaları' Isparta ile devam etti.
Devlet Su İşleri Sosyal Tesislerinde gerçekleÅŸtirilen programda konuÅŸan Memur-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel BaÅŸkanı Hacı Bayram Tonbul, gündeme iliÅŸkin önemli açıklamalarda bulundu.
“ÅžER ODAKLARINA KARÅžI HER DÖNEM REFLEKS GÖSTERDİK”
Biz, milleti kucaklayacak, devleti demokratikleÅŸtirecek yeni anayasa için mücadele ederken, Yeniden Büyük Türkiye ve medeniyetimizin yeniden inÅŸası için çalışırken, dışarıdaki ve içerdeki ÅŸer odakları da boÅŸ durmadı. Biz de Memur-Sen olarak, ÅŸer odaklarına karşı her dönem refleks gösterdik. Türkiye’nin büyüme ve geliÅŸme yolculuÄŸuna iliÅŸkin sessiz devrimleri bitirmek ve Yeniden Büyük Türkiye yolculuÄŸunu kesintiye uÄŸratmaya yönelik eylem ve giriÅŸimleri püskürtmede aktif rol aldık. Millet iradesine ipotek koymak isteyenlere asla geçit vermedik.
“MASADAN HERKES KAZANÇLI ÇIKTI”
Tonbul, Toplu SözleÅŸme sürecinde Memur-Sen'in tarihi bir baÅŸarıya imza attığını da dile getirerek, "Masadan herkes kazançlı çıktı. Memur-Sen üyesi olsun veya olmasın herkes kazandı. Bundan sonraki adım kazanımlarımızın hayata geçirilmesidir. Bunun içinde Türkiye'de istikrarın sürmesi gerekiyor. Ülkenin bir daha güçsüz olma lüksü yoktur. Bizim duruÅŸumuz asla bir siyasal hareketin duruÅŸu olamaz. Biz bir sendikayız, Akif İnan'ın sendikal yaklaşımını prensip edinmiÅŸ, doÄŸru bildiÄŸini söyleme noktasında bu kimin iÅŸine yarar yaklaşımından ziyade; bu memleketin iÅŸine ne yarar prensibindeyiz. Biz tarafız taraftar deÄŸiliz, biz Yeniden Büyük Türkiye idealinin, adil bir dünya, maÄŸdur ve mazlumlarının eziyet çekmediÄŸi, emeÄŸiyle, alın teriyle kazanan kesimin açlık sınırından çıktığı bir Türkiye tarafındayız. Bunun için Hak bildiÄŸimizi söylemeye devam edeceÄŸiz” dedi.
Toplantıya, UlaÅŸtırma Memur-Sen Genel BaÅŸkanı Cancankesen, Memur-Sen İl BaÅŸkan Vekili Kuddusi Uranlı, Memur-Sen’e baÄŸlı sendikaların temsilcileri, DSİ 18. Bölge Müdürü Adem CoÅŸkun, Amasya Milletvekili Sait Yüce ve davetliler katıldı.
Copyright © 2019 | Enerji Bir-Sen