Memur-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel BaÅŸkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Konya İl TemsilciliÄŸinin düzenlediÄŸi İl Divan Toplantısına katılarak, Konya teÅŸkilatlarına 5. Dönem Toplu SözleÅŸme süreci ve mevcut Toplu SözleÅŸme Kanunu’na yönelik eksiklikler ve çözüm önerileri hakkında bilgi aktardı.
Memur-Sen Konya İl TemsilciÄŸinin düzenlediÄŸi İl Divan Toplantısında Memur-Sen'e baÄŸlı sendikaların Konya teÅŸkilatlarına hitap eden Memur-Sen Genel BaÅŸkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul “Bu yılki Toplu SözleÅŸme oldukça çetin geçti. Bu doÄŸru fakat önceki yıllarda da benzer mücadeleler vermiÅŸ, çok önemli kazanımlara imza atmıştık. Bizim için sorun toplu sözleÅŸmenin pazarlık kısmı deÄŸil, kuralların masanın iki tarafını da hakkaniyet çerçevesinde koruyamamasıdır. Uzlaşıya varılmaması durumunda orta yolu bulacak iki tarafın da haklı gerekçelerini gözetecek bir denge mekanizması herkesin beklentisiydi. Ne yazık ki bu dengeyi saÄŸlama yetkisi kağıt üzerinde elinde olan ama icraatte mümkün görünmeyen bir hakem sürecine tanıklık ettik." dedi.
Memur-Sen'in sorumlu sendikacılık anlayışıyla masaya oturduÄŸunu ve verdiÄŸi mücadeleyi Türkiye gerçekleri çerçevesinde akla mantığa uygun ÅŸekilde sürdürdüÄŸünü ifade eden Tonbul, Memur-Sen olarak omuzlarımızda 1 milyon üyemizin haysiyetinin getirdiÄŸi yükü, 5 milyon 200 bin çalışan ve emekliyle beraber 20 milyona yakın vatandaşımızın mesuliyetini taşıyarak oturduÄŸumuz müzakere masasında üzerimize düÅŸen mesuliyeti yerine getirmek ve haysiyeti çiÄŸnetmemek adına imza atmadık. Elbette ki imza atmak kadar atmamak da olaÄŸan bir sonuç ama Kamu İşveren Heyeti’nin niyeti ve tavrı kamu görevlilerinin menfaatine bir karara imza atmak gibi bir mesuliyeti taşımadıklarını gösteriyordu.” ÅŸeklinde konuÅŸtu.
Copyright © 2019 | Enerji Bir-Sen