Enerji Bir-Sen Karadeniz Şube Başkanlığı 1.Olağan Genel Kurulu Trabzon Belediyesi Sosyal tesislerinde yapıldı. Genel Kurula Enerji Bir-Sen Genel Başkan Hacı Bayram TONBUL, Genel Başkan Yardcımları CemilŞentürk, Mehmet Doğan, Zahit Borak ve Gazi Çelik’in katıldığı kongreye ÇAYKUR Personel Daire Başkanı Yusuf Ziya Alim, Karaca Çay Fabrikası Müdürü Halilİbrahim Kurnaz, Rize Şube Başkanı Zeki Karaoğlu, Çamlı Çay Fabrikası Müdürü Yaşar Çakıroğlu, Hayrat Çay Fabrikası Müdürü Şerefettin Öztel, Bölümlü Çay Fabrikası Müdürü Gümüşhane, Bayburt, Giresun ve Artvin İl Başkanları ve kardeşsendikalarımızın Bem Bir-Sen Trabzon Şube Başkanı Aslan Korkmaz, Diyanet SenŞube Başkanı, Bayındır Memur-Sen Şube ve İl Başkanları katıldılar.
Kongrede Divan Başkanlığına Genel başkan Yardımcısı Mehmet Doğan seçilirken üyeliklerine ise Genel Başkan Yardımcısı Cemil Şentürk ve sendikamız üyesei Yavuz Selim Aykan seçildi.
Divanın teşekkülünden sonra Trabzon Enerji Bir-Sen İl BaşkanıMustafa Kemal Kuruçelik imzasıyla verilen dilekçede Çoruh Şube isminin değiştirilerek Karadeniz Şube olması önerildi. Divan BaşkanıMehmet Doğan’ın Genel Kurula oylarak sorduğu isim değişikliği üyelerin tamamının oyu ile gerçekleşti. Böylece Çoruh Şubemizin ismi Karadeniz Şube olarak değişmiş oldu.
Genel Kurulda delegelere hitap eden Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul Memur-Sen ve Enerji Bir-Sen’in çalışmalarını delegelere anlattı. Türkiye’de Kamu çalışanlarının iş güvencesinin Memur-Sen'in teminatında olduğunu söyleyen Tonbul; Bazısendikaların geçtiğimiz yıllarda Abant ta yapılan çalıştaya Memur-Sen katıldığıiçin Memur-Sen’i memurun iş güvencesini satmakla suçlamışlardı. Geçtiğimiz haftalarda yine Abant ta yapılan çalıştay’da Memur-Sen’in kürsüden Memurun işgüvencesinin tartışmaya bile açılmasının söz konusu olmadığını dile getirmiştir. Referandum la birlikte elde edilen Toplu Sözleşme hakkının Memur-Sen’in alın teri ve en büyük kazanımı olduğunu söyleyen Tonbul ," Bugün Toplu Sözleşmeye sahip çıkmaya çalışanlar var kusura bakmasınlar bu hak Memur-sen’in alnının teridir" dedi. Bugün Anayasa değişikliğinin gündemde olduğunu söyleyen Tonbul, yeni anayasa talebini en yüksek sesle dile getirne kuruluşun da Türkiyenin En büyük Sivil toplum Kuruluşu olan Memur-Sen olduğunu belirtti. Yeni anayasa konusunu ülkemizin demeokratikleşme sivilleşme konusunda atmak zorunda olduğu en önemli adım olduğunu söyleyen Tonbul, bu işi kendilerine dert edindiklerini söyledi. Geçtiğimiz yıl düzenledikleri Anayasa Kongresinde de yeni anayasa konusunda fikir, görüş ve önerilerini kamuoyuna açıkladıklarını söyleyen Tonbul, “ Türkiye vesayetin bütün kalıntılarından kurtulmalıdır” dedi
Copyright © 2019 | Enerji Bir-Sen