Enerji Bir-Sen’den ÇAYKUR Genel Müdürü Sütlüoğlu’na Ziyaret

Enerji Bir-Sen heyeti, Çay İşletmeleri Kurumu (ÇAYKUR) Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Yardımcısı Zeki Karaoğlu ile birlikte ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, ÇAYKUR Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Ziya Alim, Daire Başkanları Kamil İpek, Erdinç Hatinoğlu ve Hamdi Kutlu’yu ziyaret etti.

“ÇAYKUR’A ÖZEL KAMPANYA PRİMİ ALDIK”

Genel Müdür Sütlüoğlu ile bir süre görüşen Tonbul, toplu sözleşme süreci ve kazanımlarla ilgili bilgi verdi. Toplu sözleşme de önemli kazanımlar elde edildiğini söyleyen Tonbul, ÇAYKUR’a özel 3 aylık 210 TL kampanya primi alındığını sözlerine ekledi.

“KİT ÇALIŞANLARI TOPLU SÖZLEŞMEDEN MEMNUN”

3. Dönem toplu sözleşmesi ile, KİT çalışanlarının mali ve sosyal hakları anlamında birçok talebin kazanıma dönüştüğünün altını çizen Tonbul, “KİT’lerin en fazla olduğu hizmet koluyuz. Bu toplu sözleşmede KİT’ tarihinde ilk defa sözleşmeli teknik personele arazi tazminatı kazandık. Bu kazanımla birlikte araziye çıkan personel 3 aylık yaklaşık 500 TL ücret alacak. Bunun yanında yıllık izinlerin ertesi yıla devredilmesi ve temel ücret gruplarının düzenlenmesi, Koruma Güvenlik Görevlileri ve Sivil Savunma Uzmanlarının ek ödemelerinin 5 puan artırılması, Baş Mühendis, Mühendis ve Mimarların ek ödemelerinin 12 puan artırılması ve yine KİT’lerde görev yapan başmüdür, kombina, müessese fabrika ve işletme müdürlerinin ek özel hizmet tazminatlarını 10 puan artırılması konusunda mutabakata vardık. KİT çalışanları bu toplu sözleşmeden memnun” diye konuştu.

SÜTLÜOĞLU: KAMPANYA PRİMİ ÇAYKUR ÇALIŞANALRI MUTLU ETTİ

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sütlüoğlu,  Enerji Bir-Sen’in ÇAYKUR’a özel elde ettiği kampanya priminin, çalışanları mutlu ettiğini söyledi. Sütlüoğlu, 3. dönem toplu sözleşme kazanımlarının başarılı bulduğunu ifade ederek, “ Kamu görevlileri toplu sözleşmesi her geçen yıl daha da iyi olmaya başladı. Sendikalar tecrübe kazandı. Bu da çalışanların mali ve sosyal haklarına yansımaya başladı. Bundan sonraki sözleşmelerin daha da başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

Ziyarette, Rize Şube Başkanı Abdulkadir Yavaşi, Karadeniz Şube  Başkan Vekili Dursun Zengin ile  her iki şubenin yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.