“TEİAŞ Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğindeki Eksiklikler Giderilmelidir”

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, “TEİAŞ Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğindeki eksiklikler bir an önce giderilmelidir” dedi.

Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel  Başkan Vekili Mehmet Doğan ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Reşit Gürbüz ile TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır’ı Makamında ziyaret etti.

Genel Müdür Yıldır ile ir süre görüşen Tonbul, geçtiğimiz günlerde resmi gazete de yayımlanan görevde yükselme unvan değişikliği ve TEİAŞ personelinin sorunlarını dile getirdi.

“HER UNVANDA KADRO AÇILMALI”

TEİAŞ’ta uzun süredir yapılamayan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliğinin bir an önce yapılması gerektiğini söyleyen Tonbul, “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği değiştirilerek resmi gazetede yayımlandı. Ancak, Yönetmelikte eksiklikler var. Sınav her kadroda açılarak, adaletin sağlanması gerekiyor. Başta veri hazırlama olmak üzere, uzman, şef, müdür yardımcısı ve müdür unvanlarında sınavların yapılması,  unvan değişikliğinde  ayrıma gidilmeksizin, tüm unvanların sınava dahil edilmesi gerekmektedir. Çünkü, unvan değişikliği sınavı bir yarışma sınavı olup boş olan kadrolara en yüksekten başlamak üzere atama yapılmaktadır. Koruma Güvenlik, memurları genel idari hizmetlerde bir unvan olup görevde yükselme veya unvan değişikliği konusunda yönetmeliklerde engel konulması anayasamızın temel ilkelerinden eşitlik ilkesine aykırı olduğunu düşünüyoruz. Sınavların hukuka uygun olarak yapılabilmesi için tüm unvanların,  sınava girmesi ve tüm boş kadroların ilana çıkılması gerekmektedir. Aksi halde hak arama yöntemleri devreye girecektir” dedi.

 “KORUMU GÜVENLİK BİRİMİ ÖZEL SEKTÖRE DEVREDİLMELİ”

Kurumdaki Koruma Güvenlik biriminin özel sektöre devredilmesini de dile getiren Tonbul, “TEİAŞ’taki koruma güvenlik birimi özel sektöre devredilerek, arkadaşlarımızın içeride bir görev verilmek suretiyle çalıştırılmalarını istiyoruz. Koruma güvenlik işini yapan personel boş olan memuriyet kadrolarında görevlendirilmelidir.”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Genel Müdür Yıldır ise, sorunların çözümü noktasında gerekli çalışmaları yapacaklarını ve her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.