
Tonbul ve Bayraktutar, Sakarya Memur-Sen İl Divan Toplantısına Katıldı
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar ile birlikte Sakarya Memur-Sen İl Divan Toplantına katıldı.

Memur-Sen Sakarya İl Temsilciliğinin düzenlediği İl Divan Toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul, Kamu İşveren heyetinin “Memur-Sen masaya uzlaşıdan uzak bir tavırla oturdu” şeklindeki açıklamalarla hedef saptırmaya çalışarak Memur-Sen’in ilk günden beri uzlaşı içindeki tutumunu gölgelemeyi başaramadığını ifade etti.

Tonbul: Tekliflerimiz Rasyonel, Makul ve Makbul Tekliflerdi
Tekliflerimizi hazırlarken; gerçeklikten kopmadık, her bir talebimizi hukuki gerekçelere ve fiili gerçeklere göre belirledik, her teklifin mali yükünü hesapladık. Üyemizin isteklerini ve ülkenin gerçeklerini birlikte düşündük. Maaş ve ücretlere ‘2020 yılı için yüzde 8+7, 2021 yılı için yüzde 6+6 zam, taban aylığa seyyanen 200 TL zam, birinci yıl yüzde 3, ikinci yıl yüzde 2 refah payı istedik. Tekliflerimizi 80 milyon takdirle karşıladı. Bu tekliflerde; unutulan, ihmal edilen, yok sayılan ne bir kesim ne de bir sorun vardı. Sürecin her anında ve her alanında yeterliliğimizi ortaya koyduk. Tekliflerde isabetimiz, müzakerelerde ehliyetimiz, konulara hâkimiyetimiz gündem oldu. Memur-Sen hem devletin bekasını hem memurun cebini düşünerek hakkaniyetli bir teklife son gün son dakikaya kadar müzakereye devam ettiği halde ‘uzlaşıdan uzaktı’ denilerek karalanmaya çalışılıyorsa burada apaçık büyük bir haksızlık vardır” şeklinde konuştu.


Mengen: Memur-Sen Dik Duruşuyla Üyelerinin Takdirini Bir Kez Daha Kazandı
Memur-Sen Sakarya İl Temsilcisi Murat Mengen “Memur-Sen'imiz başarılarla dolu bir çeyrek asrı geride bırakırken, diğerlerine göre değil, değerlerine göre sendikacılığı benimseyenlerin birlerle başlayan zorlu yolculuğunda bugün milyonlara ulaşmış Türkiye’nin en büyük emek hareketinin adı olmuştur. Bu zorlu süreçte nice müzakereler görmüş, nice zorlukla mücadele etmiştir. 5. Dönem Toplu Sözleşmede müzakerelerin nerede tıkandığını, nerede çarpıtıldığını sahadaki üyelerimiz gayet net bir şekilde görmüştür. Üyelerimiz, dik durarak kamu görevlilerini ezdirmeyen bir Memur-Sen’in üyesi olmaktan gurur duyduklarını ifade etmekteler” dedi.

