
Toplu Sözleşme Görüşmelerinin 2. Oturumu Gerçekleşti
2016-20107 Toplu Sözleşme Görüşmelerinin 2. Oturumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda hizmet kolu toplu sözleşme komisyon raporları, Bakan Çelik’e sunuldu. Enerji Bir-Sen de, 38 bin kamu görevlisini ilgilendiren komisyon raporunu Kamu İşveren Heyeti’ne sundu.
Kamu görevlilerinin 2016 ve 2017 yılları mali ve özlük haklarının belirleneceği 3’üncü dönem toplu sözleşme görüşmelerinin 2. oturumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Reşat Moralı toplantı salonunda gerçekleşti.
Toplantıya, Kamu Görevlileri Sendikaları Heyet Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Kaya, Memur-Sen’e bağlı yetkili sendikaların başkanlarının yanı sıra diğer konfederasyon başkanları katıldı. Başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in yaptığı Kamu İşveren Kurulu’nda ise ilgili kurum yöneticileri ve bürokratlar bulundu.

Toplantıda, hizmet kollarındaki yetkili sendikaların Temsilcileri, geçtiğimiz hafta yapılan toplu sözleşme komisyon çalışmalarında hazırlanan raporları, Bakan Çelik’e sundu.
11 hizmet kolunda yetkili sendikalardan, Enerji Bir-Sen, Diyanet-Sen, Kültür Memur-Sen, Bem Bir-Sen, Birlik Haber-Sen, Ulaştırma Memur-Sen ve Bayındır Memur-Sen komisyon raporunu kamu işveren heyetine iletti.
Enerji, sanayi ve madencilik hizmet kolunda çalışan kamu görevlerini ilgilendiren hizmet kolu toplu sözleşme komisyon raporunu, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve Genel Başkan Vekili Mehmet Doğan, Kamu İşveren Heyeti’ne sundu.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı yetkili 11 sendikadan, Eğitim Bir-Sen, Sağlık-Sen, Büro Memur-Sen ve Toç Bir-Sen zamanın kısıtlı olması sebebiyle toplu sözleşme komisyon raporlarını yarınki toplantı da sunacaklar.

