Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Memur-Sen’e Ziyaret

14 Eylül 2023 Perşembe 16:00:00

Memur-Sen Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak Konfederasyon Genel Başkanı Ali Yalçın ile ikili görüşme gerçekleştiren Bakan Işıkhan, ardından Memur-Sen Yönetim Kurulu üyeleri ve bağlı sendikaların genel başkan yardımcılarıyla bir araya geldi.

İkili görüşmede geride bırakılan toplu sözleşme süreci değerlendirilirken Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çatışma ve kaos üzerine kurulu ideolojik sendikal anlayışın yerine mücadele ve müzakereye dayalı sendikal anlayışı ikame ettiklerini dile getirerek, “Kuruluşumuz emek tarihi açısından bir milattır. Darbeleri, vesayeti destekleyen sendikal hareketlere, teröre ve destekçilerine karşı milleti, millet iradesini ve ülkesini savunmuştur” dedi.

Dünyanın neresinde mazlum, mağdur varsa Memur-Sen’in orada olduğunu belirten Yalçın, dünyanın farklı bölgelerinde inşa edilen yetimhaneler, okullar, su kuyularının yanı sıra İdlib’de inşa edilen 400 ev, cami, okul, hayır çarşısı ve parktan oluşan Mehmet Akif İnan Mahallesi’nin kurulması gibi önemli projelerde ellerini taşın altına koyduklarını ifade etti. Yalçın ayrıca, “Asrın felaketi” olarak adlandırılan 6 Şubat depremlerinde Memur-Sen’in 270 kişilik arama kurtarma ekibiyle sahada olduğunu hatırlatarak pandemi döneminde de yine var güçleriyle devletin ve milletin yanında olduklarını söyledi. “Adil bir dünya emekle kurulur” mottosuyla 100’den fazla emek hareketiyle irtibat geliştirdiklerini ifade eden Genel Başkan Yalçın, “25 ülkeden 33 konfederasyonun katılımıyla ve 25 milyon emekçiyi temsil eden Uluslararası Emek Örgütü ILC’yi kurduk” dedi.

“Çalışmalara başlamamız gerekiyor”
Toplu Sözleşme dönemini geride bıraktıklarını ve önlerinde çalışma yapılması beklenen çeşitli konuların olduğunu söyleyen Ali Yalçın, “Toplu sözleşmede hüküm altına aldığımız 4688 Sayılı Kanun, yiyecek yardımı yönetmeliği, harcırah kanunu, 1. Dereceye gelmiş memurlara 3600 ek gösterge verilmesinin yanı sıra Görevde Yükselme ve Unvan Değişliği Sınavlarının periyodik olarak yapılması, disiplin cezası affı, mobbing izleme kurullarında sendika temsilcisinin bulunması, engellilere sıra tahsisli konutlarda yüzde 3 kontenjan ayrılması, TOKİ Konutlarında memura öncelik verilmesi konularında çalışmaya başlamamız gerekiyor. Biz hazırlıklarımızı yaptık, bir an önce bir çalışma grubu oluşturularak çalışma takviminin belirlenmesini bekliyoruz” diye konuşarak, ziyaretlerinden dolayı Bakan Vedat Işıkhan’a teşekkür etti.

Bakan Işıkhan: Sosyal paydaşlarla istişareleri önemsiyoruz
Toplu sözleşmede gösterilen özverili çalışma için sendikalara teşekkür eden Işıkhan, Memur-Sen’in önemli bir paydaş olduğunu ifade ederek Türkiye’nin demokratikleşmesine katkı sunduğunu vurguladı.

Sosyal paydaşlarla gerçekleştirilen istişarelerin sorunların çözümü noktasında oldukça değerli olduğunu ifade eden Bakan Işıkhan, “Türkiye’nin en büyük konfederasyonlarından biri olan Memur-Sen ile kamu görevlilerinin talep ve beklentilerinin tespiti ve çözümü için görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Ülkemizin kalkınması adına ilerleyen süreçte de bu istişare ortamının gelişerek devam edeceğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Benzer İçerikler

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Dr. Zafer Demircan’a Ziyaret
Enerji Bir-Sen tarafından gerçekleştirilen ziyarette, Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlardaki uygula...
Adalet Bakanlığı’na Tebrik Ziyareti
Genel Başkan Tonbul, Adalet Bakan Yardımcısı Sedat Ayyıldız’a hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak ye...
Birlik, Kararlılık ve Mücadele: Enerji Bir-Sen 21. Başkanlar Kurulu Gerçekleştirildi
Memur-Sen 9. Türkiye Buluşması’nın ardından gerçekleştirilen Enerji Bir-Sen 21. Başkanlar Kurulu Top...
Memur-Sen 9. Türkiye Buluşması Coşkuyla Gerçekleştirildi
Memur-Sen 9. Türkiye Buluşması büyük heyecan ve coşkuyla gerçekleştirildi. Programda konuşan Genel B...
Tonbul: Teşkilatımız Sendikal Mücadelenin En Büyük Gücüdür
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, sendikal çalışmalar kapsamında İstanbul ve Bolu’da ...
28 Şubat’ın Üzerinden 29 Yıl; Vesayetin Üzerinden Milli İrade Geçti
Tarihimize "postmodern darbe" olarak geçen, milletimizin inancına, değerlerine ve siyasi iradesine k...
Enerji Bir-Sen Bölge Düzeyinde Kurum Temaslarını Tamamladı
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul ve beraberindeki Genel Merkez heyeti, Erzurum, Iğdır...
Düzce’de Kurum Çalışanlarıyla Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Enerji Bir-Sen Genel Sekreteri Cemil Şentürk, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Akyıldız ve Düzce İl Baş...
Enerji Bir-Sen’den Ramazan Ayına Özel Mesai Talebi
Enerji Bir-Sen, Ramazan ayında iftar saatlerinin mesai bitimine yakın olmasının çalışanlar üzerinde ...
Teşkilat Eğitim Programı Tamamlandı: Sendikal Mücadelede Bilgi, Bilinç ve Kurumsal Duruş Ön Plana Çıktı
Enerji Bir-Sen Teşkilat Eğitim Programı, sendikal mücadelenin sahadaki gücünü kurumsal kapasite, doğ...
Asrın Felaketi: 6 Şubat Depremleri
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve 11 ilimizi etkileyen depremler, milletimizin hafızasında der...
Memur-Sen 81 İlde Alanlarda: Kamuda Ücret Reformu İstiyoruz!
Memur-Sen teşkilatı, 2026 yılının ilk maaş gününde Hazine ve Maliye Bakanlığı önünde ve 81 ilde kamu...
4688 Sayılı Kanun Kapsamında Yargı Kararları Sempozyumu Başladı
Memur-Sen ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen “4688 Sayılı Kamu Görevl...
Enerji Bir-Sen’den Ankara Üniversitesi’ne Ziyaret
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Akyıldız ve TEKDER Ge...
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AS TV’de Gündemi Değerlendirdi
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, AS TV ekranlar...
Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul, SUDETEN 2. Genel Kurulu’na Katıldı
Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Enerji Bir-Sen ile Senegal Bağımsız Sendikalar Konf...
Mühendisliğin Geleceği Programında Mühendis Emeği ve Çözüm Önerileri Ele Alındı
5 Aralık Dünya Mühendisler Günü kapsamında düzenlenen “Ülkemizde Mühendisliğin Geleceği” programında...
Hacı Bayram Tonbul; “Toplu sözleşme biter, mücadele bitmez”
Enerji Bir-Sen Genel Merkezinde Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’dan Gündeme Dai...
MTA ve ETİ MADEN’in 90. Kuruluş Yıl Dönümü Programı Gerçekleştirildi
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bağlı Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) ile ilgili k...
Memur-Sen, Engelli Bireyler Meclis Araştırma Komisyonu Toplantısına Katılım Sağladı
Memur-Sen, engelli bireylerin kamu çalışma hayatında karşılaştığı sorunları ve çözüm önerilerini gün...