
Enerji Bir-Sen’den Ramazan Ayına Özel Mesai Talebi
Bilindiği üzere Ramazan ayı, bu yıl 19 Şubat 2026 Perşembe günü itibarıyla başlayacaktır. Ramazan ayı boyunca iftar saatlerinin mesai bitimine oldukça yakın saatlere denk gelmesi, başta kadın kamu görevlileri olmak üzere tüm çalışanların iş çıkışı sonrası evlerine ulaşımını zorlaştırma riski taşımaktadır.
Özellikle son dönemde giderek artan trafik yoğunluğunun, iftar saatinden önce daha da artacağı öngörülmektedir. Bu durum, çalışanlar açısından zaman baskısı oluşturmakta ve çeşitli mağduriyetlere yol açabilmektedir. Ulaşım şartlarının zorlaştığı bu süreçte, kamu görevlilerinin hem görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmesi hem de sosyal ve aile hayatlarının olumsuz etkilenmemesi büyük önem arz etmektedir.
Enerji Bir-Sen Sendikası olarak, Ramazan ayı süresince kamu hizmetlerinin aksamaması esas alınarak; giriş ve çıkış saatleri ile öğle arası uygulamalarının yeniden planlanması, mesai bitim saatinin erkene çekilmesi ve personele idari kolaylık sağlanması yönünde gerekli düzenlemelerin yapılmasını talep ediyoruz.
Kamu görevlilerinin çalışma barışını ve motivasyonunu koruyacak bu tür düzenlemelerin, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir çalışma ortamı oluşturacağına inanıyor; yetkili mercilerden konuya ilişkin gerekli hassasiyetin gösterilmesini bekliyoruz.

