
Teknolojinin Her Alanında Güçlü ve Büyük Türkiye Hedefi
Türkiye’nin savunma sanayii, milli teknoloji hamlesi ve küresel rolü üzerine önemli değerlendirmelerin ele alındığı programa TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, TEKDER Genel Başkanı Nurdoğan Öztürk, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, OSTİM Teknik Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Aydın, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, sektör temsilcileri, akademisyenler, kamu sektörü yetkilileri ve davetliler katıldı.
Geçmişten günümüze; teknolojinin her alanında güçlü ve büyük Türkiye hedefinin benimsenmesi, dışa bağımlılığın azaltılması, savunma sanayinde tüketici değil üretici güç olunması, küresel güç olma yolunda emin adımlarla ilerlenmesi doğrultusunda hız kesmeden yükselen Türkiye Milli Teknoloji Hamlesi öncülüğünde ortaya koyduğu politikalarla doğru zamanda doğru teknolojilere yatırım yapan bir ülke haline gelmiştir.
Bir Mühendis Olarak Gururluyum
Türkiye’nin stratejik sektörlerdeki milli teknoloji hedeflerini ve yerli üretim odaklı çalışmalarını ele alarak akademi ve sanayi iş birliğini güçlendirmek, farkındalık oluşturmak ve genç mühendis adaylarına ilham vermek için Enerji Bir-Sen öncülüğünde düzenlenen programda açılış konuşmalarını gerçekleştiren Genel Başkan Hacı Bayram Tonbul “savunma sanayinin önemini vurgulamak, yerli ve milli teknolojiyi, güncel gelişmeleri aktarmak ve öğrenmek için bugün burada bir araya geldik. Bir mühendis olarak çok gururlu ve heyecanlıyım” dedi.
Dünyayı Hayran Bırakan Yerli ve Milli Teknoloji
Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın “Savunma sanayimizde her gün tanık olduğumuz, dünyayı hayran bırakan yerli ve milli teknolojik atılımlar; Türkiye’nin küresel güç olma yolundaki kararlılığını perçinliyor” diye vurguladı.
Programda konuşmalarını gerçekleştiren TEI Genel Müdürü Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit; “Havacılık motorları alanında yalnızca ülkemizin değil dünyanın en önemli şirketlerinden biriyiz. TEI, imalat faaliyetlerinin yanı sıra millî havacılık motorları geliştirme projeleri ve uluslararası bakım-onarım-revizyon hizmetleriyle küresel havacılık sanayisinde önemli bir konuma sahip olmayı sürdürüyor. Adım adım daha ileri taşıdığımız bu teknolojiyi tekrar enerji sektörüne aktaracağız” diye konuştu.
Tarihte görülen göğüs göğüsse, topla tüfekle savaşmanın yerini uçakların aldığını söyleyen Akşit, “mühendislerimiz azimli ve istikrarlı çalışmalarının karşılığını aldı. kendi tasarladığın motorun uçuşunu görmek keyif verici. Devletimizin vizyonu doğrultusunda var gücümüzle çalışmaya devam edecek, millî motorlarımızı birer birer göklerle buluşturacağız inşallah” dedi.
Katılım dolayısıyla hediye takdiminden sonra toplu fotoğraf çekimi ile program sonlandırıldı.